Mali dodaci koji će učiniti vašu kuhinju većom

dodaci-za-kuhinju.jpg

Mali dodaci koji će učiniti vašu kuhinju većom

Imate malo prostora u kuhinji, a treba kuvati za celu porodicu, smestiti sudove i aparate, i sve da bude pri ruci i praktično? Kako novi stanovi nemaju baš mnogo kvadrature predviđene za kuhinju uređenje može postati pravi izazov. Ipak, uz neke zanimljive i neobične elemente, dodatke i kreativna rešenja možete učiniti svakodnevni posao prijatnim. Evo nekih praktičnih rešenja koja će pomoći da se svaki centimetar kuhinje maksimalno iskoriti, a da ne morate da žrtvujete određene elemente, dizajn ili vašu udobnost.

Zidni elementi

Ako volite viseće elemente onda vam oni mogu poslužiti kao odličan izvor korisnog prostora. Na visini od 150 cm što je uobičajena visina za postavljanje, imate prostora čak do plafona da napravite prostor za razne stvari. U zidne elemente najčešće stavljamo tanjire, čaša, začina, hranu kojoj nije potrebna određena temperatura, pa čak i neke male uređaje. Ali ako želite da maksimalno iskoristite prostor u zidnom elementu onda možete u policu iznad sudopere ugraditi oceđivač za sudove. To je polica koja se nalazi u visećem elementu iza frontova, a iznad sudopere. Umesto čvrste police, oceđivač ima rešetke tako da kada mokre sudove odložite oni mogu da se ocede bez da vam naprave štetu.

Takođe, za police u visećim elementima možete pronaći žičane dodatke kojima ćete olakšati organizaciju, uštedeti prostor a lako doći do stvari koje vam trebaju.Brašno, šećer, so i ostale sastojke kojih obično imamo u kuhinji u većim količinama prespite u tegle koje se po veličini uklapaju u veličinu polica zidnih elemenata.Podni elementi i radna površina

Najvažniji deo kuhinje je radna površina. Čak i kad je nema mnogo površina može biti praktična ako je dobro raspoređena u odnosu na druge elemente i uređaje. Važno je da ne bude zatrpana dodatnim stvarima. Dobra organizacija i iskorišćenost podnih elemenata u tome mogu mnogo pomoći.

Za to vam mogu posluži žičane fioke različitih oblika. Posebno su praktične zglobne koje maksimalno koriste prostor u uglovima podnih elemenata. Takođe, umesto plakara koji je dubok i nedostupan možete ugraditi džambo police na šinama i to od poda pa skoro do plafona.

Žučanim fiokama na šinama možete ispuniti prostor koji ostane između elemenata u koje lako staju flaše i visoke tegle.

Jedna od praktičnih mogućnosti za organizaciju posuđa može biti upotreba fioka sa klizačima u koje možete staviti šerpe i lonce. U fioke možete smestiti i kuhinjski pribor da oslobodite radnu površinu. Pregrađivanjem fioka i različitim ulošcima za escajg možete lepo organizovati sav pribor.

Kuhinju možete učiniti praktičnijom ako nađete mesto da ugradite žučane elemente za organizaciju poklopaca. Praktična može da bude i kanta za smeće na šinama.Ekstra radni prostor sa ekstra majstorom

Dodatnu radnu površinu može se dobiti dodavanjem daske koje može da se izvuče iz nekog tajnog kutka, ako se napravi kao montažni dodatak. Biće vam potreban veš majstor za to, ali nije nemoguće.

Danas je zaista sve moguće napraviti. Tako i kuhinju može da budena pravljena po meri, praktična, ali i estetski zanimljiva. Za to vam je potreban majstor koji:

  • - ima dobre ideje da pomogne oko organizacije elemenata
  • - ima potrebne veštine da izvede predložene ideje
  • - poznaje ponudu dodatnih elemenata kojima možete maksimalno iskrositi svaki centimetar svoje kuhinje.

Takav majstor će svaku vašu želju pretvoriti u stvarnost, iskoristiti svaki delić kuhinje da je napravi po vašoj meri.

Portal Naša ponuda može vam pomoći da nađete majstora stručnog da iskoristi svaki delić prostora, nađe najbolje rešenje a vama omogući prijatno i praktično korišćenje nove kuhinje.