Kako pronaći idealnog molera i šta pitati pre početka radova

molerski-radovi-krecenje.jpg

Kako pronaći idealnog molera i šta pitati pre početka radova

Da li su i vas ovi sunčani zimski dani podstakli da razmišljate o mogućim popravkama po kući? Obično proleće i lepo vreme u nama bude želju da osvežimo životni porstor, sredimo kvarove, zakrpimo razne rupe po kući. Ove godine neko je možda i ranije krenuo o tome da razmišlja.

U zavisnosti od toga da li ćete samo osvežavati prostor ili morate da skidate postojeće slojeve sa zidova, zavisiće koliko će ceo posao biti velik i složen. Međutim, bilo da želite samo da dodate novi sloj ili želite ozbiljno sređivanje, potraga za dobrim majstorom - molerom koji može da uradi željeno - ključno je za krajnji rezultat.

Ako već znate dobrog molera od ranije - blago vama, jer problema nema. Ali ako ne znate pouzdanog molera, ako morate da tražite i nekako da procenite da li ćete pogoditi iz prve - onda se pripremite da uložite vreme u potragu kako finansijsko ulaganje ne bi bilo bacanje para.

Ne odlučujte na osnovu cene. Najlakše je odabrati najpovoljniju ponudu ali šta ćete za nju dobiti? Da li će posao biti zaista dobro urađen? Da li majstor može da ispuni vaše zahteve? Da li može da ispoštuje rokove?

Sigurno niste voljni da vam je kuća puna farbe i četki duže nego što treba, zato pripremni posao obavite temeljno.

Dobra priprema je pola posla

Raspitajte se da vam neko preporuči svoje molere, a možete pogledati i ponudu molera na portalu Naša ponuda. Odaberite nekoliko majstora i u razgovoru sa njima saznajte:

  • - da li mogu da urade posao
  • - koliko vremena će biti potrebno
  • - i naravno koja je cena

Od osnovnih pitanja se kreće i odgovori na njih će vam najviše značiti prilikom odlučivanja. Ali ne zaboravite na još neke detalje koji će vam pomoći.

U razgovoru sa molerom pitajte da predloži šta je najbolji izbor, ako imate neki specifičan problem kao što je morak zid, puno starij slojeva farbe - da vam predloži rešenje problema, proverite koje farbe su vam na raspolaganju, da li možete da koristite one perive, masne ili obične.

Posao pre početka radova

Kada ste se odlučili za molera kojem ćete prepustiti uređenje zidova u vašoj kući, proverite sa njima šta je potrebno da uradite i pripremite odgovarajuće uslove za rad:

  • - ko kupuje farbu
  • - ko kupuje četke
  • - koje najlone kupiti i koju količinu
  • - gde da premestite nameštaj
  • - ko će uraditi čišcenje posle završetka radova

Što više detalja dogovorite unapred veća je šansa da ćete i vi i majstor biti zadovoljniji na kraju.

Ne zaboravite, kada razgovarate sa bilo kojim majstorom pa i moler, vi zapravo vodite intervju za posao. Zato nema glupih i suvišnih pitanja, a svaki majstor koji je voljan da uloži vreme i trud dobar je znak da ste na dobrom putu.

Dobra preporuka je zlata vredna

Ako ste zadovoljni poslom koji je urađen, nagradite svog majstora. Ne samo time što ćete platiti ceo iznos i na vreme, već ga preporučite svakom ko se nađe u situaciji kao vi.

Neko drugi će posle vas krenuti u potragu za molerom tako da vaša preporuka moža da napravi veliku razliku i drugima uštedi vreme.

Najbolji način da to uradite jeste portal Naša ponuda gde imate mogućnost da ocenite svakog majstora sa kojim ste sarađivali, napišete preporuku i vaše iskustvo o saradnji.

Preporuka je ono što nas uvek vodi kada biramo majstora, zato pomozite da se dobar glas o dobrom majstoru dalje čuje. A ako vam hitno treba moler, a ne znate odakle da počnete, pogledajte ponudu ovde.

Sigurno niste voljni da vam je kuća puna farbe i četki duže nego što treba, zato pripremni posao obavite temeljno.