3 jednostavna nacina da izolujete prozore i uštedite 30% troškova grejanja

kako-izolovati-prozore.jpg

3 jednostavna nacina da izolujete prozore i uštedite 30% troškova grejanja

Veoma lako i bez mnogo ulaganja.Verovatno ste se vec naježili na pomisao hladnog vazduha koji vas šiba u dnevnoj sobi, kroz zatvorene prozore. Svako ko ima drvene prozore dobro poznaje ovaj osecaj, pracen ozeblim nogama, umotavanjem u cebad i kijavicom.

Nesavršenosti koje se vremenom pojavljuju u drvenim prozorskim oknima uticu na kvalitet života, ali povecavaju i mesecne troškove. Zato je dobro pripremiti se na vreme ili imati spremne trikove da se nadu pri ruci ako zatreba.

1. Plasticna folija

Najlakši nacin je iskreno i najzabavniji, a sve što vam treba je plasticna folija sa mehuricima ili jednostavno - pucketava folija. Baš ona koja je prakticna kao zaštita od lomljena predmeta i odlicna zabava za najmlade ukucane.

Pucketava folija se stavlja na staklo, kao termo izolacija jer odlicno sprecava prodor hladnoce. Postavljanje je jednostavno: poprskajte staklo vodom i na to stavite foliju sa mehuricima okrenutim ka staklu. Uz pomoc folije zadržacete nekoliko stepeni temperature u sobama.

2. Silikonska traka

Ali ako su vam klinci ispuckali svu pucketavu foliju, onda je možda bolje da razmislite o drugoj opciji, a to je silikonska traka. Ona je odlino rešenje kada imate vece i razlicite razmake izmedu štoka i prozora ili vrata.

Sve što vam je potrebno jeste prijanjajuca folija, ona koju imate u svakoj kuhinji za pakovanje namirnica, selotejp i makaze za zaštitu i naravno akrilni silikon. Nanosi se na problematicna mesta, ostavi se da odstoji 24 sata i problem dihtovanja je rešen. Citav postupak možete i sami uraditi, a rezultati ce vas zaista ugrejati.

3. Aluminijumske lajsne

Treci i najbolji nacin da rešite problem pukotina na prozorima je postavljanje aluminijumskih lajsni. Trebace vam majstor ali efekti su odlicni i za temperaturu i za kucni budžet.

Aluminijumske lajsne su profilisane i elasticne kako bi se što bolje prilagodile razmacima do 1,5 cm. Zato i jesu najefikasnije, jer kada ih jednom postavite dolazi onaj najbolji deo - više nema neželjenih strujanja hladnog vazduha, a troškovi grejanja mogu se smanjiti cak do 30%. Uz to, dobijate i:

zaštitu od vetra 95 %, zaštita od buke i prasine 80 %, povecanje sobne temperature do 6 stepeni, povecano dejstvo klima uredaja tokom leta; trajna garancija.

Da, da, dobro ste procitali - trajna garancija jer aluminijumska traka ne propada. Isplati se, zar ne?

Probajte varijantu koja vama najviše odgovara - pucketava folija može bit dobar dodatak za praznicni period, ili više volite sami da majstorišete. A uvek možete posao prepustiti profesionalcima, oni najbolje znaju kako, a da je kvalitetno, brzo i sigurno. Da vas posle ne pitaju prijatelji “Ko ti je to radio”.

Znate gde da ih nadete?

Pogledajte Našu ponudu, izaberite pravog majstora i potražite savet ili ponudu. Srecno i toplo krenite u novu 2020. godinu.